Wij versnellen organisatiegroei door te ondersteunen bij herstructurerings- en ontwikkelvraagstukken

Begeleiding overnames, fusies en reorganisaties

Palstra Organisatieontwikkeling is gespecialiseerd in het begeleiden en projectmatig aansturen van overnametrajecten, fusies en reorganisaties. Wij hebben ruime ervaring met vakbonds-onderhandelingen, het ontwikkelen van sociaal plannen en het opstellen en indienen van adviesaanvragen.

Resultaatgericht en met veel energie ondersteunen wij organisaties vakkundig bij uiteenlopende herstructureringsvraagstukken. Onze aanpak kenmerkt zich door persoonlijke betrokkenheid en focus op de ontwikkelmogelijkheden van bestaande werknemers.

Wij creëren een organisatiestructuur waarin de talenten van alle werknemers optimaal tot hun recht komen. Door goede communicatie en intensieve samenwerking met alle betrokkenen worden spannende en veelal stressvolle trajecten omgevormd tot uitdagende kansen met ontwikkelmogelijkheden voor iedereen.

Focus op binden en boeien nog nooit zo urgent”

Ontwikkeling en implementatie HR-instrumenten

Onze energieke projectmanagement aanpak is gericht op het ontwikkelen en implementeren van praktische HR-instrumenten die managers direct ondersteunen bij het dagelijks motiveren, binden en boeien van hun medewerkers. Hierbij richten we ons zowel op kleinere organisaties met geen- of weinig HR-kennis als op grotere organisaties met Senior HR-afdelingen.

We hebben veel ervaring met het begeleiden van cultuurveranderingen, de ontwikkeling en implementatie van competentiemanagement, HR-cycli en leiderschapstrainingen. Ook begeleiden we (her)implementatietrajecten voor on-boardingprogramma’s en LMS-pakketten.

Meten is weten, daar geloven we in bij Palstra Organisatieontwikkeling. Daarom bepalen we aan het begin van het project samen met het Management welke verandering gewenst is en stellen we de doelstellingen van het project vast. We bewaken de voortgang van het project, verzorgen tussentijdse rapportages, sturen bij en evalueren het resultaat. Pas wanneer managers de ontwikkelde tools in de praktijk toepassen zijn we tevreden en ronden we het project af.

“Energiek en succesvol samenwerken begint met het begrijpen van gedrag”

Teamontwikkeling, Teamanalyse en Gedragsassessment

Met onze grote passie voor wat mensen beweegt, ondersteunen we bij uiteenlopende ontwikkelvraagstukken. We creëren aan de hand van het DISC model inzicht in gedragsvoorkeuren, motivatoren, effectieve communicatiestijl en rollen in teams.

Zowel op individueel niveau als voor teams organiseren we diverse workshops en trainingen. Onze trainingsmethodiek is gebaseerd op het DISC model van Marston die 4 fundamentele gedragsvoorkeuren onderscheidt: Dominantie (rood), Invloed (geel), Conformiteit (blauw) en Stabiliteit (groen).

De verschillende producten

Workshop Teamontwikkeling

Teamgevoel versterken, samenwerking bevorderen en talenten optimaal inzetten

Infografic Teamontwikkeling

Training succesvol coachen en managen

Inzicht in voorkeursgedrag, sterktes en zwaktes van het team, teamrollen en effectieve coaching en managementstijl

Infografic Teamanalyse

Leiderschap Assessment

Persoonlijke analyse leiderschapsstijl, advies trainings- en ontwikkelmogelijkheden, ook in te zetten als potentie analyse

Talentontwikkeling

Inzicht in motivatoren, gedragskenmerken, sterkte-zwakte analyse en carrière richtlijn

Ondersteuning Werving & Selectie

Objectief meetbaar functieprofiel, effectieve sollicitatiegesprekken en betere voorspelling succeskans kandidaat

Werknemers vormen hét onderscheidende vermogen voor succes

Interim HR-Management

Op authentieke wijze geven we resultaatgericht en met veel energie leiding aan bestaande – of nieuw te vormen HR afdelingen. Hierbij kunnen we terugvallen op meer dan 15 jaar managementervaring.

Ook heeft Palstra Organisatieontwikkeling veel ervaring met het opstellen van jaarplannen, bewaken van HR budgetten en ontwikkelen van KPI’s.

Onze leiderschapsstijl kenmerkt zich door onze focus op het ontginnen van talent. We stellen heldere doelen, sturen op resultaat, coachen en geven ruimte voor eigen initiatief. “Fouten maken mag, als je er maar van leert”, is ons motto. Hierdoor creëren we een veilige werkomgeving waarin werknemers nieuwe werkwijzen durven uit te proberen.

Laat het ons weten!

Bel 06 – 51 222 491, WhatsApp of laat een bericht achter

WhatsApp bericht sturen